Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0771 641 980
Programare

Detartraj

parodontologie, boala parodontala parodontologie, boala parodontala

Dacă sunteți un pacient obișnuit la clinica noastră, atunci veți ști că medicii noștrii, recomandă cu tărie ca toți dinții să fie curățați.

 

Majoritatea oamenilor au nevoie de tratamente de igienă la fiecare șase luni, dar frecvența exactă a vizitelor dvs. se bazează pe sănătatea dentară specifică.

 

Ideea acestui tratament este de a perturba biofilmul plăcii bacteriene care se atașează zilnic la suprafața dinților și a rădăcinilor expuse.

 

Majoritatea biofilmului bacterian este îndepărtat prin periajul zilnic și folosirea aței dentare, dar dacă nu igienizați anumite zone ale dinților, ceea ce este aproape inevitabil, atunci placa bacteriană se întărește și se formează tartrul.

 

Acesta este un produs bacterian calcificat extrem de dur, motiv pentru care trebuie îndepărtat de medicul stomatolog.

 

Clasic se pot folosi instrumente manuale pentru îndepărtarea tartrului sau a plăcii bacteriene. Cu toate acestea, dorim să ne asigurăm că pacienții noștri primesc cele mai bune îngrijiri dentare folosind cele mai avansate tehnologii, motiv pentru care preferăm un detartraj cu ultrasunete în combinație cu instrumente de mână atunci când este necesar.

De ce să folosiți un detartraj cu ultrasunete și cum funcționează?

Un detartraj cu ultrasunete permite medicului să îndepărteze temeinic tartrul, într-un mod foarte blând, producând daune minime sau deloc, dinților și rădăcinilor dinților, ceea ce este esențial. O parte a scopului unui tratament de igienă este de a vă lăsa suprafețele dinților frumoase și netede, deoarece cu cât suprafața este mai netedă, cu atât este mai greu să se atașeze din nou placa bacteriană.

 

Aparatele moderne folosesc ultrasunete pentru a elimina depunerile de tartru mai eficient. Acestea funcționează, folosind energie vibrațională ridicată care elimină în mod eficient tartrul, astfel încât este mai ușor de îndepărtat. Aparatele cu ultrasunete creează, de asemenea, unde de șoc care perturbă biofilmul bacteriilor, astfel încât acestea să poată fi curățate eficient de un mic jet de apă sau de apă de gură antibacteriană care este emisă din apropierea vârfului aparatului.

 

Jetul de apă ajută la răcirea vârfului cu ultrasunete și este extrem de eficient pentru a ajuta la îndepărtarea resturilor de pe dintele tratat. Acțiunea turbulentă cauzată de vârful vibrator al aparatului cu ultrasunete face ca o parte din apă să se spargă în multe bule minuscule. Aceste bule ajută la perturbarea și ruperea bacteriilor și creează un mediu oxigenat care este mai ostil față de bacteriile dăunătoare anaerobe.

 

Inițial, aparatele de detartraj cu ultrasunete au fost folosite doar pentru a elimina depunerile de tartru de pe suprafețele dinților vizibile în gură, dar pot fi folosite și sub-gingival, ceea ce înseamnă că se pot elimina depunerile de tartru sau placă chiar de sub linia gingivală, curățând suprafețele rădăcinilor dinților fără a le deteriora.

 

În timp ce dinții tăi sunt acoperiți cu un strat dur de smalț, rădăcinile dinților tăi sunt acoperite de ceva numit cement, care este mult mai moale decât smalțul și se deteriorează mai ușor, deci este vital ca orice depunere de pe rădăcinile dinților să fie îndepărtat ușor. Detartrajele cu ultrasunete pot fi benefice în special dacă aveți semne de boală gingivală.

Care sunt beneficiile utilizării unui detartraj cu ultrasunete atunci când gingiile sunt afectate?

Infecția și inflamația gingivală pot provoca pungi parodontale, care sunt spații între dinți și gingii pe măsură ce gingiile se retrag și încep să se îndepărteze de dinți. Aparatele cu ultrasunete sunt la fel de eficiente ca instrumentele manuale pentru eliminarea tartrului din pungile superficiale.

 

Utilizarea unui detartaj cu ultrasunete poate fi deosebit de utilă dacă aveți nevoie de curățări mai frecvente pentru a controla boala gingivală. Adesea tratamentul poate fi mai rapid decât utilizarea instrumentelor manuale pentru a finaliza aceeași terapie. Aparatele cu ultrasunete necesită o presiune foarte mică pentru a fi eficiente, așa că tratamentul este mai confortabil. Acțiunea acestuia este mai ușoară față de structura dinților, ceea ce este deosebit de important atunci când sunt necesare curățări frecvente.

 

parodontologie, boala parodontala

Există contraindicații atunci când utilizați scalere cu ultrasunete?

Dacă aveți un stimulator cardiac (pacemaker), atunci este important să informați echipa înainte de începerea tratamentului, deoarece unele aparate cu ultrasunete pot afecta stimulatoarele cardiace. Cu toate acestea, majoritatea stimulatoarelor cardiace moderne sunt protejate, iar aceasta este doar o măsură de precauție pentru a vă asigura că sunteți în deplină siguranță în timpul tratamentului.

 

Persoanele care au dinți deosebit de sensibili sau dinți nou erupți sau ai căror dinți sunt sensibili la schimbările de temperatură ar putea prefera detartraj manual. Dacă nu sunteți sigur dacă dinții dvs. sunt sensibili, atunci nu vă faceți griji, pentru că vă vom verifica în mod regulat în timpul tratamentului și dacă simțiți orice disconfort, puteți opri tratamentul în orice moment, pur și simplu ridicând mâna.

Importanța tratamentelor regulate de igienă

Tratamentele periodice de igienă dentară sunt esențiale pentru dinții și gingiile sănătoase și vă recomandăm cu tărie să vă adresați medicului pentru un plan de îngrijire dentară.

 

Prin îndepărtarea plăcii bacteriene sau a tartrului de pe dinți și de pe orice rădăcină expusă a dinților, vă putem ajuta gingiile să rămână mai puternice, mai sănătoase și lipsite de boli.

 

În același timp, acest tratament simplu vă ajută să vă protejați sănătatea generală, deoarece boala gingivală a fost asociată cu numeroase probleme grave de sănătate, inclusiv diabet, artrită reumatoidă, accident vascular cerebral și boli cardiovasculare.

Chiuretaj

 

 

parodontologie, boala parodontala

Obiectivul detartrajului și al chiuretajului rădăcinii este de a îndepărta agenții etiologici care provoacă inflamația țesutului gingival și al osului înconjurător. Agenții etiologici comuni eliminați prin această terapie parodontală convențională includ placa dentară și tartrul dentar. Aceste proceduri non-chirurgicale care curăță complet parodonțiul, funcționează foarte eficient pentru persoanele care suferă de gingivită (inflamație ușoară a gingiilor) și boală parodontală moderată / severă.

 

Când este indicat chiuretajul?

Chiuretajul rădăcinii pot fi utilizate atât ca măsură preventivă, cât și ca tratament independent. Aceste proceduri sunt efectuate ca măsură preventivă pentru un bolnav de parodontită marginală. Iată câteva motive pentru care pot fi necesare aceste proceduri dentare:

  • Prevenirea bolilor – Bacteriile orale care cauzează infecții parodontale se pot deplasa prin fluxul sanguin către alte părți ale corpului. Cercetările au arătat că infecțiile pulmonare și bolile de inimă au fost legate de bacteriile parodontale. Detartrajul și chiuretajul radicular îndepărtează bacteriile și oprește boala parodontală din a progresa, prevenind astfel bacteriile să se deplaseze către alte părți ale corpului.
  • Protecția dinților – Când pungile parodontale depășesc 3 mm adâncime, există un risc mai mare de boală parodontală avansată. Pe măsură ce pungile se adâncesc, ele tind să găzduiască mai multe colonii de bacterii periculoase. În cele din urmă, un răspuns inflamator cronic al organismului începe să distrugă țesutul gingival și osos, care poate duce la pierderea dinților. Boala parodontală este principala cauză a pierderii dinților.
  • Efecte estetice – Detartrajul și chiuretajul radicular ajută la îndepărtarea tartrului și a plăcii din dinți și de sub linia gingivală. Ca bonus suplimentar, dacă pe dinți sunt prezente pete superficiale, acestea vor fi îndepărtate în acest proces,
  • Respirație mai bună – Unul dintre cele mai frecvente semne ale bolii parodontale este halitoza (respirația urât mirositoare). Particulele alimentare și bacteriile pot provoca un miros urât persistent în cavitatea bucală, care este atenuat prin proceduri de curățare.

Ce implică chiuretajul radicular?

Tratamentele de chiuretaj se efectuează numai după o examinare amănunțită a gurii. Medicul dentist va face o radiografie, va efectua examinări vizuale și va pune un diagnostic înainte de a recomanda sau de a începe aceste proceduri.

 

În funcție de starea actuală a gingiilor, cantitatea de tartru prezentă, adâncimea pungilor parodontale și progresia parodontitei, se stabilește planul de tratament.

 

  • Detartraj – Această procedură se efectuează de obicei cu instrumente dentare speciale și include un instrument cu ultrasunete. Instrumentul de detartraj elimină tartrul și placa bacteriană de pe suprafața coroanei și a suprafețelor rădăcinii. În multe cazuri, instrumentul de detartraj include un proces de irigare care poate fi, de asemenea, utilizat pentru a livra un agent antimicrobian sub gingie care poate ajuta la reducerea bacteriilor orale.
  • Chiuretajul rădăcinii – Această procedură este un tratament specific care servește la îndepărtarea cementului și a dentinei care este încorporată cu microorganisme nedorite, toxine și tartru. Rădăcina dintelui este netezită literalmente pentru a promova o bună vindecare. Având suprafețe de rădăcină curate și netede, bacteriile nu se mai colonizează așa ușor în viitor.

 

În urma acestor proceduri de curățare profundă, pungile parodontale pot fi tratate cu antibiotice. Acest lucru va calma iritarea și va ajuta țesuturile gingivale să se vindece rapid. La următoarea întâlnire, medicul dentist va examina din nou gingiile, pentru a vedea cât de bine s-au vindecat pungile parodontale. Dacă acestea măsoară încă mai mult de 3 mm adâncime, pot fi recomandate tratamente suplimentare și mai intensive. Dacă aveți nelămuriri sau întrebări cu privire la detartraj și chiuretaj radicular sau boala parodontală, vă rugăm să ne întrebați.

Tratamentul bolii parodontale

 

 

 

parodontologie, boala parodontala

Ce este boala parodontală?

Boala parodontală afectează aproximativ o treime din populația adultă. Boala parodontală (gingivială) este o infecție a țesuturilor care vă țin dinții în poziție. Este adesea cauzată de obiceiurile slabe de periaj care permit bacteriilor să crească și să se acumuleze pe dinți, întărindu-se în ceea ce stomatologii numesc placă dentară.

 

Există semne și simptome revelatoare ale bolii gingivale care nu trebuie ignorate. Semnele și simptomele comune ale bolii gingivale includ următoarele:

  • Gingii roșii, umflate și sângerante;
  • Înclinarea unor dinți sau mobilizarea acestora;
  • Retracția gingivală;
  • Respiratie urat mirositoare.

 

Boala parodontală este dăunătoare nu numai pentru dinți, ci și pentru starea generală de sănătate. Studiile au arătat că boala parodontală aduce un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare și alte boli sistemice. Cu toate acestea, atunci când este tratată devreme, sănătatea bucală se restabilește rapid, fără niciun risc suplimentar de infecție.

 

Boala parodontală poate duce la boli de inimă?

Bacteriile prezente în gură, de la o igienă bucală deficitară, pot pătrunde în fluxul sanguin și se pot răspândi în tot corpul. Această bacterie din sânge provoacă o afecțiune cunoscută sub numele de bacteremie, care provoacă inflamații cronice. Când corpul prezintă acest tip de inflamație, rezultatele presupun formarea de cheaguri de sânge și plăci arteriale, care pot duce la boli cardiovasculare grave, inclusiv atacuri de cord, boli de inimă și accidente vasculare cerebrale.

Etapele bolii gingivale

Stadiul incipient al bolii gingivale se numește gingivită. Este de obicei ușor de tratat cu periaj adecvat, folosirea aței dentare și îngrijire orală. O igienă orală bună o va ține departe.

 

Stadiul avansat al bolii gingivale se numește parodontită. Această problemă necesită adesea tratamente mai intense de abordat. Poate necesita tratamente suplimentare numite chiuretaje gingivale pentru a le elimina și a preveni revenirea acesteia.

 

parodontologie, boala parodontala

 

Ce cauzează boala gingivală?

Placa este o substanță lipicioasă care se formează pe dinți din particulele de alimente lipite între dinți și în jurul gingiei. Dacă nu este îndepărtat zilnic prin periere și folosirea aței dentare, se poate întări li se formează tartru. Bacteriile prosperă în acest mediu și se poate dezvolta în timp în gingivita, un stadiu incipient al bolii gingivale.

 

Gingivita poate progresa dacă nu este tratată și poate distruge țesutul gingival, degradând în cele din urmă osul până la punctul în care dinții se pot mobiliza sau pot cădea complet. Există și alți factori care pot provoca probleme cu gingiile, cum ar fi diabetul, fumatul, afecțiuni genetice și unele boli.

 

Cum pot fi prevenite bolile gingivale?

Cel mai bun mod de a preveni bolile gingivale este să vă spălați și să folosiți ața dentară de două ori pe zi. După mese și înainte de culcare este cel mai bun moment pentru a vă îngriji nevoile de igienă orală.

 

Vizitele regulate la clinica XENO MED vă vor ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de a dezvolta boli ale gingiilor și, dacă aveți deja problema, parodontologul de la clinica noastră vă va ajuta să opriți agravarea și, uneori, chiar să inversați procesul.

 

În cele din urmă, limitați sucurile acidulate, gustările și dulciurile între mese. Clătiți-vă gura cu apă după ce ați mâncat ceva dulce dacă nu vă puteți spăla dinții imediat. Consumul de multă apă ajută, de asemenea, la reducerea bacteriilor din gură.

Factori de risc pentru boala parodontală

Obiceiurile bune de sănătate dentară, cum ar fi periajul, folosirea aței dentare și consumul unei diete sănătoase ajută la prevenirea germenilor și bacteriilor să se depună în gură. Cu toate acestea, indiferent cât de des vă spălați, este posibil să dezvoltați o formă de gingivită. Este o condiție obișnuită pentru mulți, dar scopul este să nu îi permiți să se înrăutățească.

 

Mai multe afecțiuni prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli gingivale. Cele mai frecvente sunt:

  • Un istoric familial de boală parodontală;
  • Medicamente care provoacă uscăciunea gurii;
  • Fumatul;
  • Abuzul de droguri;
  • Diabet;
  • Tulburări ale sistemului imunitar;
  • Obezitatea;
  • Sarcina.

 

Diagnosticul bolii parodontale

Simptomele gingivitei pot apărea din senin și este posibil să nu fiți conștienți de boală până când nu vedeți unele dintre semnele enumerate mai jos. Sunați și faceți o programare cu medicul stomatolog dacă observați următoarele:

  • Gingii roșii, umflate, dureroase sau care sângerează;
  • Durere sau disconfort la mestecat;
  • Sensibilitate la dinți, mai ales atunci când sunt expuși la cald sau la frig;
  • Dinți mobili;
  • Respirație urât mirositoare care nu dispare odată cu periajul și apa de gură;
  • Retracții gingivale.

Opțiuni pentru tratamentul bolilor gingivale

Programarea controalelor dentare regulate vă ajută dentistul să observe simptomele timpurii ale bolii gingivale.

 

Detectarea timpurie înseamnă că problemele pot fi abordate și tratate imediat înainte ca acestea să se înrăutățească și să vă deterioreze dinții.

 

Primul obiectiv este de a scăpa de semnele infecției, cum ar fi schimbarea culorii spre roșu, umflarea și sângerarea gingiilor.

 

După o examinare și curățare a cavităâii bucale, medicul stomatolog va face radiografii pentru a localiza infecția și va verifica dacă există deteriorări ale structurii osoase subiacente.

parodontologie, boala parodontala

Tipurile de tratament pentru boala parodontală includ următoarele:

  • Detartraj și chiuretaj subgingival. Acest proces implică raclarea tartrului de pe dinți și curățarea foarte profundă sub linia gingiilor dinților și a rădăcinilor afectate. Acest lucru este diferit de curățarea obișnuită prin detartraj.
  • Administrarea de medicamente sub formă de gel antibiotic și supresoare enzimatice care inhibă creșterea bacteriilor. Apa de gură sau antibioticele orale sunt de asemenea utile în eliminarea bacteriilor.
  • Chiuretaj în câmp deschis. În acest proces, stomatologul va realiza un lambou, permițându-i dentistului să îndepărteze tartru în zonele subgingivalel.
  • Grefe osoase. Grefele osoase pot regenera țesutul sau osul pierdut. Acestea sunt adesea efectuate în același timp cu intervenția chirurgicală cu lambou
  • Regenerarea țesuturilor sau proteine stimulatoare de țesuturi. Medicația vă poate ajuta la vindecarea țesutului gingival. Acest tratament, care stimulează țesutul gingival, poate fi utilizat împreună cu alte tratamente.

 

Tratarea gingiilor după intervenție

Indiferent de tipul de tratament pe care îl primiți – detartraj, chiuretaj al rădăcinilor sau chiar intervenție chirurgicală – veți avea unele dureri și disconfort. Intensitatea durerii va depinde de tipul de tratament implicat, deși această durere este temporară, iar disconfortul este adesea rezolvat după o zi sau două, parodontologul vă va oferi o rețetă medicamentoasă și instrucțiunile adecvate pentru a vă minimiza disconfortul.

Gingivectomii și gingivoplastii

 

 

Când se ia în considerare starea generală de sănătate și aspectul gurii unui pacient, gingiile nu trebuie niciodată trecute cu vederea. Acest țesut roz moale ar trebui să vă înconjoare dinții și să-i mențină sănătoși. Atunci când gingiile se infectează din cauza bolii parodontale sau se deteriorează din cauza aparatelor dentare sau din alte cauze, acestea devin nesănătoase. Gingiile nesănătoase se pot retrage sau crește în volum, își pot schimba culoarea, sângerează și chiar se pot inflama dureros.

 

Care este diferența dintre procedurile de gingivectomie și gingivoplastie?

Gingivectomia și gingivoplastia sunt uneori folosite interschimbabil, deoarece acestea sunt adesea efectuate în timpul unei singure operații. Cu toate acestea, cele două proceduri sunt ușor diferite.

 

O gingivectomie se referă la îndepărtarea țesutului gingival bolnav. O procedură de gingivoplastie este de obicei efectuată pentru a remodela țesuturile gingivale altfel sănătoase. Cu toate acestea, o procedură este rareori efectuată fără cealaltă.

Când se recomandă o gingivectomie?

Gingivectomia este de obicei recomandată pacienților cu boală parodontală destul de severă sau care au țesut gingival hipertrofic ca urmare a efectelor secundare ale unui medicament. Această procedură elimină țesutul gingival bolnav sau mort înainte ca o infecție suplimentară să poată deteriora permanent dinții sau rădăcinile acestora. O gingivectomie este adesea recomandată după îndepărtarea aparatelor dentare, deoarece aceste aparate orale pot face dificilă curățarea corectă a gingiilor, ducând la infecții și inflamații cronice.

 

Când se recomandă o gingivoplastie?

Utilizată pentru modelarea și conturarea gingiilor într-un mod estetic plăcut, gingivoplastia este recomandată pacienților care au margini gingivale asimetrice sau neregulate care ajută la crearea formelor dinților lor. Gingivoplastia este, de asemenea, o opțiune pentru pacienții cu dinți anormal de scurți, gingii mari sau un zâmbet tip gummy smile. La plasarea restaurărilor anterioare, adică, fațete de porțelan sau coroanele estetice, o gingivoplastie este uneori necesară pentru a idealiza conturul gingival.

 

Cât durează vindecarea după o gingivoplastie sau gingivectomie?

De obicei vindecarea este rapidă după oricare dintre cele două intervenții. Este necesar maxim un antiinflamator administrat în aceeași zi sau încă o zi după. Sângerarea se oprește de pe scaunul dentar. Este posibil să simțiți câteva zile o foarte mică sensibilitate.

Grefe gingivale

 

 

 

boala parodontala, parodontologie

 

 

 

parodontologie, boala parodontala

 

 

 

boala parodontala, parodontologie

Grefele gingivale reprezintă o procedură utilizată pentru îngroșarea gingiei și, în unele cazuri, pentru acoperirea recesiunii sub dinți. Această procedură este utilizată din mai multe motive, inclusiv pentru întărirea gingiilor și a dinților și pentru pacienții care au sensibilitate din cauza recesiunii. Există mai multe tipuri de proceduri iar tratamentul va depinde de cantitatea de os și țesut din zonă.

 

Grefe Gingivale Libere

Grefele gingivale libere sunt concepute pentru a vă întări gingiile în locuri slabe și cu tendință de retracție. Dacă aveți retracții gingivale, există șansa să pierdeți un dinte, deoarece gingiile vă ajută să le mențineți pe loc. Gingiile vă ajută, de asemenea, să vă acopere rădăcinile dinților pentru a le proteja de infecții și expunerea la mediul înconjurător. Un parodontolog poate lua o bucată de țesut de-a lungul palatului și o poate grefa peste gingiile care se retrag. Când se vindecă, gingiile tale vor fi mai pline și mai puternice. Apoi, vă puteți concentra asupra menținerii gingiilor sănătoase, astfel încât să nu se retragă în continuare. Scopul unei grefe gingivale libere este de a întării țesutul și de a încerca să prevină pierderea osoasă și recesiunea.

 

Grefe de Țesut Conjunctiv

Grefa de țesut conjunctiv este cea mai des întâlnită. În loc să luați stratul exterior de țesut de pe palat pentru grefă, parodontologul dvs. va lua o bucată mai profundă din stratul de țesut conjunctiv. De obicei acest tip de grefă are scopulul de a acoperi recesiunea și de a îngroșa țesutul gingival. Medicul dumneavoastră ar putea face acest tip de grefă dacă nu vă place estetica dintr-o zonă sau dacă este foarte sensibilă la stimulii termici.

 

Grefe ALLODERM

În anumite cazuri, parodontologul dvs. poate decide să utilizeze un țesut donator în loc de țesut de pe palat. Acest tip de grefare are indicații similare cu grefa de țesut conjunctiv, dar este indicată la pacienții care nu au suficient țesut pe palat sau sunt foarte anxioși în ceea ce privește prelevarea de țesut din acea zonă.

 

Grefe Pediculate

Grefele pediculate nu implică, de asemenea, preluarea de țesut de pe cerul gurii. Parodontologul va folosi o bucată din gingiile dvs. care se află lângă locul care are nevoie de mai mult țesut și, în esență, o va roti pentru a acoperi recesiunea. În acest fel ajută la menținerea conexiunii originale în timp ce se acoperă zona cu defect.

Dezavantajul grefei pediculate este că trebuie să aveți o mulțime de țesut suplimentar lângă zona deficitară. În majoritatea cazurilor, nu este obișnuit să aveți doar recesiune pe un dinte; de obicei va afecta mai mulți dinți unul lângă altul. Dacă recesiunea este chiar sub un dinte, atunci se poate indica o grefă pediculată, deoarece ceilalți dinți au mai mult decât suficient țesut pentru procedură.

 

Pregătire

Grefa gingivală nu necesită modificări ale dietei înainte de procedură. După intervenție, veți dori să evitați periajul în acea zonă. Nu este de dorit deranjarea țesutului care tocmai a fost plasat. În prima sau a doua zi, veți dori, de asemenea, să rămâneți la alimente mai moi până vă simțiți confortabil întorcându-vă la alimentația obișnuită.

Tratamentul periimplantitei

 

 

parodontologie, boala parodontala

 

parodontologie, boala parodontala

Ce este peri-implantita?

Peri-implantita reprezintă infecția țesuturilor din jurul unui implant. Este relativ similară cu boala gingivală din jurul unui dinte. Prin urmare, dacă aveți implanturi dentare în gură, este important să faceți programări de întreținere împreună cu medicul dentist pentru a le verifica și curăța în mod regulat pentru a preveni această afecțiune.

 

Implanturile sunt acum o opțiune de tratament de rutină pentru pierderea dinților. De asemenea, în multe cazuri în care prognosticul unui dinte nu este favorabil, clinicianul poate sfătui pacientul să opteze pentru un implant ca variantă mai previzibilă decât salvarea unui dinte compromis. Dar mulți oameni presupun că aceste structuri nu vor avea complicații, iar acest lucru nu este în totalitate adevărat. La fel ca un dinte natural, implantul se poate infecta.

 

Cea mai frecventă zonă de infecție este țesutul gingival care înconjoară un implant (mucozită) dar în unele cazuri mai severe infecția poate duce la pierderea osului înconjurător (peri-implantită).

 

Ce se întâmplă dacă aveți deja peri-implantită?

Este probabil ca medicul dentist să vă trimită la parodontolog. Parodontologul vă va evalua implantul prin:

  • Tehnică de sondare;
  • Evaluând nivelul de modificări ale atașamentului gingival;
  • Efectuarea de raze X diagnostice (pentru a vedea dacă există vreun semn de pierdere a osului înconjurător).

Acesta va gestiona apoi peri-implantita pentru a controla infecția și a preveni progresia bolii. Pe baza gravității infecției, opțiunile de tratament sunt:

  • Management non-chirurgical:

Această strategie se concentrează pe reducerea inflamației prin controlul biofilmului (colonizarea bacteriană pe suprafața implantului). Acest lucru se realizează atunci când parodontologul îndepărtează mecanic biofilmul de pe implant folosind instrumente specializate. Există o varietate de tehnici și instrumente diferite care pot fi utilizate pentru îndepărtarea biofilmului.

 

  • Management chirurgical:

În cazurile în care afecțiunea persistă după epuizarea tratamentelor non-chirurgicale sau când pierderea osoasă este avansată, este necesară intervenția chirurgicală. În astfel de cazuri, parodontologul va deschide accesul în zona infectată, printr-un lambou gingival și va curăța locurile contaminate. Grefele osoase pot fi utilizate pentru a umple defectul în jurul implantului, cu scopul de a regenera osul pierdut.

 

  • Îndepărtarea implantului

În unele cazuri în care infecția din jurul implantului a progresat masiv, poate fi în interesul dumneavoastră să vă îndepărtați implantul. În funcție de situație, parodontologul dvs. poate reconstrui zona cu grefe de os / gingie pentru a permite plasarea unui nou implant la o dată ulterioară. Uneori, deteriorarea osului maxilarului de la implantul infectat poate fi în asemenea măsura în care un nou implant nu poate fi inserat. În aceste cazuri, ar trebui să fie luate în considerare alte opțiuni de înlocuire a dinților sau alte tipuri de implanturi.

Capătă curajul de a zâmbi cu încredere.

Solicită chiar astăzi o programare!

 

Echipa XENO MED este mereu aproape de tine!